Noć veštica i karte za gatanje svakako idu zajedno.

Kartomantija je divinacija, odnosno proricanje sudbine kako to većina tretira, u kojem se koriste karte. Postoje različite vrste karata koje ćemo obradjivati (lenormand, orakul karte, cigančice i sl). Od igraćih karata koristi se standardni špil od 52 karte, odnosno u Francuskoj isti taj špil iz kojeg se odvoje sve karte izmedju dvojki i šestica tako da ostane samo 32 karte koje se onda koriste za proricanje.

 

Različite sredine imaju različite načine proricanja. Afrika koristi školjke, sever Evrope rune, Kinezi Ji Djing, Indusi imaju nekoliko načina proricanja, od kockica od kostiju do korištenja slova njihovog alfabeta, takozvani Matrika orakulum. Najčešći i po svemu sudeći najpogodniji način proricanja za centralnu i južnu Evropu je po svemu sudeći upotreba karata.

U Evropi se kartomantija, kako se smatra, pojavila u 14. veku. Korištenje tarota je u neku ruku podvrsta kartomancije.

Postoji italijanska legenda da je Aradia, prva veštica, živela u XIV veku u toj zemlji. U istom tom veku, u Italiji su nastale i prve najpoznatije tarot karte. Ono što su od njenog znanja njene učenice dobijale od nje, po njenim Jevanđeljima, bilo je i proricanje kartama. Postoji usmeno veštičije predanje da je baš Aradia bila ta koja je izmislila tarot karte i prenela ih ljudima. Po tom učenju, u tarot kartama su sakrivene veštičije tajne. Prvi poznati slučaj gde su sva četiri ritualna oruđa (bodež, štap, pehar i disk) povezani, nalazi se baš na karti Magus u Viskonti špilu, prvom poznatom tarotu. Takođe, karta Kula se odnosi na La Casa al Vento, Kuću vetrova iz Aradijinih jevanđelja, Hierofant na rimskog Papu, a Točak sudbine na mučenje veštica, dok se četiri dvorske karte, Kraljevi konkretno, odnose na Grigorije koji su bitni za legendu o nastanku veštičije krvi i koji predstavljaju veštičije čuvare sa četiri strane sveta gde se nalaze njihovi zamkovi, i slično….

Tradicionalno, sposobnost da se gledaju karte u Italiji sticala se tako što su se na morskoj obali, u trenutku kada se Venera diže na nebu na istoku pred svitanje, iscrtaju morskom školjkom odgovarajući simboli.

Ne čudi onda što su karte  u srednjem veku nazivali Đavolja biblija. Na više srednjovekovnih grafika prikazi veštica koje prizivaju demone sadrže i karte u, ili oko kruga.

Karte nisu bile samo sredstvo za proricanje, već i način da se prizove i onostrani svet i komunicira sa njim.

Problem sa onostranim svetom je u tome što veoma često ono sa čim odatle komuniciramo nije ono što se i predstavlja da jeste. Duhovnost je u tom smislu metodološki naučna u kojem je skoro cela duhovnost u testovima.

Zato ozbiljne škole svoje polaznike nauče kako da provere sa čim komuniciraju, to se zasniva veoma često na zhnacima i obeležjima škole i mističnim imenika i formulana koje nateraju duha da se predstavi u svom realnom obličju. Meni se dešavalo da se kao Hrist predstavljaju neke veoma gnusobne pojave, odnosno kao zavodljive devojke duhovi koji su u pravom izgledu bili prilično raspala i sa izvrnutom utrobom ljudska tela.

Imam ceo program kako se radi pomoću karata da se kanališu onostrana bića, sačuvan preko nasleđa nekih mađarskih medijumskih porodica, ali izbegavam da ga podučavam, baš zato što je za večinu ljudi, isto kao i rad s Uidži pločom, previše nepouzdan i pitanje je koliko to nikihov ego i nervni sistem mogu da iskontrolišu. Jedan od načina na koji se sigurno drži pod kontrolom biće sa druge strane je, ako se prizivaju preminule poznate osobe, da se postavi pitanje koje samo ta osoba može da zna. To je recimo Hudini ostavio, konkretno pitanja koja da mu se postave kad umre i odgovore koje će dati. Bilo koji duh da se pojavi i ne zna odgovore na to, nije njegov duh. Jedini problem je što ostali na svetu to ne znaju i danas verovatno zato niko ne može da ga proveri na taj način.  Ako duh tacno odgovori, karte se rasporede na određeni način koji podrazumeva da se podele na crne i bele, zatim se po slovima  koja odgovaraju svakoj karti formira mistična formula od karata, slično magijskim sigilima i magijskim kvadratima, koja se stavi na radni prostor za prizivanje. Potom se drugi špil koristi da se postavljaju pitanja. Ako duh ne odgovori tačno koristi se molitva za zaštitu, duh se otpusti i sveća se ugasi.

Zašto je ovo nepouzdano za većinu? Zato što uključuje zaštitu duhova koji pripadaju veštičinom klanu i svi se navode u toj zaštiti, zavisno od broja koliko ih ima koristi se izdvojen broj karata koje veštica koristi za njihov priziv. Veštice su tokom tog rituala te karte nazivale Đavolima. Priziv je počinjao sa „Vi (broj karata koji se koristi) postanite (isto broj) đavola…  ko nema zaštitu ne može ovo ni da izvede.

Veštice su isto tako koristile karte ne samo za kontakt sa onostranim, već i za odlazak u svet onostranog. U tu svrhu bi izabrale odgovarajuče karte i od njih ispred sebe na podu, uz upaljenu sveću, napravile sliku prolaza u drugi svet.Taj prolaz bio bio Drvo sveta i one bi tokom rituala kroz kapiju od karata se projektovale u onostrano i tamo sretale sa raznim bićima i obavljale razne druge poslove.

Preporučujemo

https://www.luxenna.com/2019/10/30/oslobodite-se-proslosti-uz-pomoc-duhova-tarota-otvaranje-za-noc-vestica/

Naziv otvaranja Tarota za Samhain je „Voće mudrosti Tarot .“ Zasnovano je  na slici jabuke prerezane na pola. Jabuka je sveta vešticama. Ako presečete  jabuku vodoravno na pola, otkriva se zvezda s petokrakom koja se zove pentagram. Pentagram je prekrasna zvezda i zvezde pružaju svetlost dok upravljamo mrakom. Pet tačaka pentagrama simbolizira Zemlju, Vazduh, Vatru, Vodu i Duha.

Njegov krug obuhvatanja znači beskrajni ciklus života, smrti i ponovnog rođenja. Pentagrami su povezani s ženskim principom i moćni su za zaštitu.

Izrežite jabuku na pola vodoravno da biste otkrili pentagram. Zamislite ovu prekrasnu zvezdu dok mešate i sečete tarot palubu. Kad ste spremni, postavite šest karata u položaje jedan do šest kao što je prikazano na donjoj slici.

Magično kuvano vino za Noć veštica

Noć veštica-kada preci pređu veo između dva sveta

Noć veštica ,noć magije, trikova i darivanja koja ima dugu istoriju

Veštičarenje-ženska misterija

Šta vam je sve potrebno za obeležavanje Samhaina ili Noći veštica?

Naslovna fotografija izvor

 

 

Fejsbuk Komentari
Baner

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo vas unesite vaše ime ovde